Pagini: <<1234>>
Hipnoza si increderea in sine

Hipnoza si increderea in sine

Nivelul increderii in sine joaca un rol important in viata noastra.Increderea in sine este direct legata de nivelul succesului pe care il obtinem in cariera, in relatia de cuplu si in diferite aspecte ale vietii noastre. Cu cat ai mai multa incredere in tine, cu atat iti va fi mai usor sa iti indeplinesti scopurile si obiectivele. Din pacate, multi oameni se lupta cu o lipsa mai mica sau mai mare a increderii in sine. Deseori, au sentimentul ca viata pe care o traiesc nu este asa cum isi doresc.

Citeste mai mult..
Hipnoza si performanta sportiva

Hipnoza si performanta sportiva

Atletii sunt foarte determinati sa gaseasca o varietate de metode care sa ii ajute sa isi depaseasca competitia si sa isi optimizeze performanta. Hipnoza si imageria mentala sunt instrumente foarte eficiente in cresterea performantei sportive. Cu toate ca, unii privesc hipnoza ca pe o forma magica si mistica de control al mintii, ea este o forma de tratament care s-a dovedit eficienta in producerea unuor schimbari pozitive, dezvoltarea unor noi obiceiuri si comportamente, eliberarea emotiilor neproductive si a obiceiurilor si comportamentelor nesanatoase. Multi atleti renumiti au lucrat cu psihoterapeuti care utilizau hipnoza si au obtinut o imbunatatire foarte mare a performantei sportive, indiferent de sportul pe care il practicau.

Citeste mai mult..
Hipnoza si somnul

Hipnoza si somnul

O idee preconceputa foarte raspandita cu privire la hipnoza este aceea ca hipnoza este considerata o stare de somn, in care persoana este complet adormita. Aceasta idee a pornit probabil, de la faptul ca persoanele aflate in starea de hipnoza arata ca si cum ar fi intr-un somn adanc, cu aceleasi schimbari la nivelul respiratiei, la nivelul expresiei faciale si la nivelul musculaturii. De asemenea, exista psihoterapeuti care atunci cand induc transa hipnotica folosesc cuvantul „somn“. Intradevar cuvantul „hipnoza“ provine din grecescul „hypnos“ care inseamna somn. Cu toate acestea, hipnoza nu este o stare de somn - cu toate ca intre cele doua stari exista unele similitudini.

Citeste mai mult..
Hipnoza in combaterea depresiei

Hipnoza in combaterea depresiei

Depresia afecteaza din ce in ce mai multe persoane. Pentru unii, reprezinta un episod scurt care apare la un moment dat pe traseul vietii. In schimb, pentru altii depresia reprezinta o afectiune cronica sau recurenta, care are un impact semnificativ asupra calitatii vietii. Depresia poate sa atinga forme extrem de grave, nu putine fiind cazurile in care netratata corespunzator duce la deces. Companiile farmaceutice considera antidepresivele eficiente, dar cei care s-au confruntat cu depresia stiu ca tratamentul medicamentos nu da rezultatele scontate si ca multe dintre antidepresive vin cu o serie de efecte secundare.

Hipnoza a devenit o metoda de tratament foarte eficienta pentru multe persoane depresive. Studii recente arata ca hipnoza este de multe ori mai eficienta decat terapia cognitiv-comportamentala, aceasta din urma fiind cea mai frecventa forma de terapie folosita in tratamentul depresiei.
 

Citeste mai mult..
Elimina stresul din preajma sarbatorilor prin autohipnoza!

Elimina stresul din preajma sarbatorilor prin autohipnoza!

Sarbatorile se apropie. Aceasta perioada se presupune ca fiind una plina de fericire, bunatate si caldura sufleteasca, dar pentru multi reprezinta o perioada stresanta. Ca sa te poti bucura din plin de sezonul sarbatorilor fara stresul aferent poti incerca autohipnoza.

Autohipnoza ne ajuta sa ne mentinem calmul, sa fim relaxati si sa ne bucuram de toata perioada sarbatorilor. Autohipnoza ne permite sa avem o conversatie reala si autentica cu noi insine. Cu ajutorul a unor simple sugestii putem controla impulsul de tip “lupta sau fugi„ care apare in urma confruntarii cu factorii stresori si ne putem bucura de adevaratul spirit al sarbatorilor.
 

Citeste mai mult..
Pagini: <<1234>>