Pagini: <<1234
Hipnoza in combaterea durerii

Hipnoza in combaterea durerii

Hipnoza este o metoda incredibil de eficienta in combaterea si reducerea durerii. Durerea este un semnal care sugereaza ca ceva nu este in regula si ea trebuie tratata cu seriozitate.

Exista doua tipuri de durere:durerea acuta si cronica. Durerea acuta poate sa fie foarte intensa, dar este temporara, pe cand durerea cronica este permanenta, sau dispare pentru o perioada scurta de timp ca mai apoi sa reapara. Deasemenea, atitudinile, convingerile, dispozitia, toate au efect asupra modului in care este resimtita durerea. Mintea poate influenta corpul si vice versa.

Hipnoza este folosita pentru a influenta atat aspectul psihologic al durerii cat si modul in care este resimtita durerea la nivel fizic.

Citeste mai mult..
Fictiune si realitate despre hipnoza

Fictiune si realitate despre hipnoza

Fictiune si realitate despre hipnoza
In decursul timpului, oamenii au dezvoltat o serie de credinte si mituri mai mult sau mai putin adevarate privitor la hipnoza. Vom raspunde aici la cateva din acestea:
1. Hipnoza este periculoasa
Hipnoza nu este periculoasa, nu au existat niciodata rapoarte credibie care sa ateste ca cineva a fost ranit in urma unei sedinte de hipnoza. S-au realizat, de asemenea, studii pentru a vedea daca hipnoza este periculoasa dar nu s-au adus dovezi concludente.

Citeste mai mult..
Hipnoza si meditatia...asemanari si diferente

Hipnoza si meditatia...asemanari si diferente

Multi oameni care au facut meditatie si apoi au experimentat hipnoza sunt surprinsi de similaritatea celor doua tehnici. Atat in hipnoza cat si in meditatie se folosesc tehnici identince, precum concentrarea pe respiratie si vizualizarea. De exemplu, tehnica de relaxare progresiva este frecvent folosita si in hipnoza si meditatie.
Deci care este diferenta?

Citeste mai mult..
AUTOHIPNOZA...Pasi simpli de realizare

AUTOHIPNOZA...Pasi simpli de realizare

AUTOHIPNOZA
Esti pe cale sa afli secretele autohipnozei. Cei mai multi hipnoterapeuti practica cu regularitate autohipnoza pentru a se mentine sanatosi si fericiti. In timp ce hipnoterapia castiga popularitate ca fiind o tehnica sigura, dar puternica pentru schimbare, multi oameni nu apeleaza la un hipnoterapeut din diferite motive. Acestia nu gasesc un hipnoterapeut bun in orasul in care locuiesc, nu au posibilitatea financiara de a apela la un hipnoterapeut sau nu doresc si nu se simt comfortabil sa discute problemele personale cu o persoana necunoscuta. Auto hipnoza este foarte utila in aceste cazuri deoarece nu costa nimic si se poate face in confortul propriei case.

Citeste mai mult..
Hipnoza medicala

Hipnoza medicala

In fiecare dimineata, merge la chimioterapie, Jeanne Safer practica autohipnoza pe drum, in taxi. Incepe prin a inchide ochii, ii roteste in sus apoi in jos, in timp ce respira profund. In timp ce face acest exercitiu isi spune: „Aceasta este o procedura (chimioterapia) care imi va salva viata. Nu ma voi impotrivi ei. Am de gand sa o fac cat pot de suportabila pentru corpul meu.”

Doctorul Safer, psiholog in New York, care sufera de o rara forma de leucemie, a privit cu scepticism hipnoza, dar a descoperit ca o ajuta sa se linisteasca si ii confera o stare de bine, usurare inainte de biopsii, RMN si operatii. Acum o foloseste si ea la pacientii ei . „Este o excelenta metoda de self-management. Imi confera un sentiment de stapanire, control, simt ca particip la insanatosirea mea in mod activ “.

Citeste mai mult..
Pagini: <<1234