De ce sa recurgem la hipnoza?


De ce sa recurgem la hipnoza?

Ai incercat vreodata sa schimbi un obicei, sau sa devii mai motivat si sa realizezi ca nu este asa de usor? Daca da, atunci poate este timpul sa te avanti cu incredere in „lumea hipnozei“!

Multi fumatori promit ca odata cu inceperea unui nou an, unei noi luni sau saptamani renunta la acest viciu, milioane de femei descopera zilnic ca dietele de slabit iti ofera solutii doar pentru corp, nu si pentru minte experimentand o stare indezirabila de frustrare.

Multi se intreaba de ce nu reusesc sa indeplineasca obiective si scopuri simple doar cu ajutorul vointei. Acceptarea unui nou obicei presupune cooperare din partea inconstietului ,altfel dorinta noastra constienta de a face schimbarea este subminata de credinta inconstienta a esecului.
 

Exista o lege de baza a mintii: atunci cand inconstientul si constientul se afla in conflic, inconstientul castiga intotdeauna. Acest lucru a fost dovedit de nenumarate ori de cei care nu reusesc sa se lase de fumat, de cei care nu reusesc sa duca o dieta pana la capat sau pun imediat kilogramele date jos, de persoanele extravertite, dar care au trac atunci cand trebuie sa vorbeasca in fata unei multimi si de fiecare care se intreaba de ce motivatia de a ne schimba nu este niciodata puternica.
 

Oamenii incearca sa se schimbe prin vointa si auto-disciplina. In timp ce la nivel constient se conving ca schimbarea este benefica, inca se imagineaza facand ceea ce incosntientul isi doreste. Imaginatia castiga asupra logicii. A stii constient ceea ce trebuie sa faci de cele mai multe ori nu este suficient pentra a face diferenta intre succes si esec. Trebuie sa gasim o cale prin care inconstientul sa accepte deciziile constiente; aici intervine hipnoza si auto-hipnoza care sunt eficiente in ceea ce priveste facilitarea schimbarilor de la nivel inconstient.
 

Pentru a produce o schimbare autentica este necesar sa actionam la nivel inconstient. Unele patternuri de comportament sunt benefice, precum oprirea la lumina rosie a semaforului, comportamnetul respectuos si respectarea standardelor sociale. Acceptam aceste comportamente fara sa ne gandim la ele. Atunci cand dezvoltam comportamente negative este imposibil sa ramanem intr-o stare pozitiva, doar daca aducem schimbari la nivel inconstient.
Auto –hipnoza si hipnoza ofera putere persoanei de a ramane calma in circumstante stresante si reduce anxietatea. Stapanind o simpla tehnica de cooping a stresului poti stapani o revenire a obiceiurilor si patternurilor de comportament negative.

 

Afla mai multe la cursurile de formare in psihoterapie HIPNOPSIHOTERAPIE ERICKSONIANA